Sigurno preko ceste

Slika PU_BP/Vrtić Trnoružica - sigurno u prometu - 1-6-2018.jpg

 Foto: PU brodsko-posavska

U preventivnom projektu, koji provodi dječji vrtić Trnoružica iz Slavonskog Broda, od rujna prošle godine, pod nazivom „Sigurno preko ceste“, uključeno je 30-tak djece predškolske dobi na čelu sa odgojiteljicom Zlatom Janžić. U projektu na temu prometa, i danas je,  kao i u prethodnim aktivnostima sudjelovala policijska službenica Postaje prometne policije Irena Held, koja je uz korisne savjete djeci dijelila slikovnice „Djeca u prometu kao pješaci i putnici“.

U dvorištu dječjeg vrtića označen je mali prometni poligon na kojem su djeca sa prometnim policajcima učila pravilno prelaziti kolnik, kako sudjelovati u prometu kao pješaci i biciklisti te su djeca kroz svakodnevnu igru učili o prometu kroz slikovne materijale, na pločama i maketama.

Odgojiteljica Zlata je organizirala roditeljski sastanak na kojem su bili nazočni i policijski službenici kojom prilikom su roditeljima dali savjete o sigurnom prijevozu djece u vozilima, kao i važnosti učenja djece o prometnim pravilima i opasnostima u prometu, jer djeca drukčije percipiraju stvari oko sebe i nisu svjesna opasnosti u prometu. Djeca su u pokladnoj povorci bila prometni znakovi, koje su izradili zajedno s roditeljima u vrtićkoj radionici, a za Dan vrtića nastupaju s kartonskim automobilima uz glazbu „Beba u autu“.

Cilj projekta je razvijati opću prometnu kulturu i pripremiti djecu za sigurno sudjelovanje u prometu, što u kontinuitetu prati i podržava Policijska uprava brodsko-posavska.      



Stranica