Šest slučajeva narušavanja javnog reda i mira

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/mup rh - pu bp.png

Tijekom vikenda, evidentirano je šest slučajeva narušavanja javnog reda i mira, od kojih tri u Slavonskom Brodu, dva u Novoj Gradiški i jedno na području Općine Gornja Vrba

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, na području Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je šest slučajeva narušavanja javnog reda i mira, od kojih tri u Slavonskom Brodu, dva u Novoj Gradiški i jedno na području Općine Gornja Vrba, te jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Dana 6. kolovoza, u 10.30 sati, u Slavonskom Brodu, u Grižinićevoj ulici, javni red i mir je narušavao 29-godišnjak, vikom i galamom, udarivši rukom 46-godišnjaka.
Oko 13 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici V. Filakovca, 51-godišnjakinja je pustila psa bez nadzora, ugrožavajući tako sigurnost prolaznika.

U Kovačevcu, oko 16 sati, javni red i mir je narušavao alkoholizirani (2,58 promila) 76-godišnjak, koji je vikao, psovao i riječima vrijeđao 49-godišnjakinju. Isti je zadržan u policiji na otriježnjenju, a nakon prethodnog liječničkog pregleda kojim je utvrđeno da je sposoban za zadržavanje.

U Slavonskom Brodu, Trg hrvatskog proljeća, u 22.50 sati, 48-godišnjak se prethodno doveo u alkoholizirano stanje (2,31 promila), gubio ravnotežu i više puta padao na tlo, te je tako zadobio vidljive ozljede glave. Odmah je pozvana Hitna medicinska pomoć, koji su mu pružili adekvatnu skrb i zadržali ga na liječenju u bolnici.

Policijski službenici protiv prekršitelja u dobi od 29, 51, 76 i 48 podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dana 7. kolovoza, u 22.15 sati u Novoj Gradiški, u Ulici I. Domca, došlo je do fizičkog sukoba nekoliko osoba, kojom prilikom je oštećen osobni automobil (vlasništvo 37-godišnjakinje). Nakon fizičkog sukoba četiri osobe u dobi od 38, 21, 19 i 16 su zatražile liječničku pomoć u bolnici u Novoj Gradiški, kojom prilikom ozljede nisu okvalificirane, a isti su nakon pružene liječničke pomoći pušteni kući. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje, nakon čega slijedi podnošenje odgovarajućih prijava mjerodavnom tijelu.

Na području Općine Gornja Vrba, dana 8. kolovoza, u 22.45 sati, prilikom postupanja policijskih službenika po dojavi o puštanju glasne glazbe, 72-godišnjak je narušavao javni red i mir, vikom i galamom, vrijeđajući riječima policijske službenike. Protiv istoga slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

 

Stranica