Sankcionirani za najteže prometne prekršaje: najveća nepropisna brzina od 178 km/h, a najveća koncentracija alkohola od 2,53 promila

Slika /PU_BP/Promet2021/ppp1.jpg

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 31. siječnja do 6. veljače 2022. godine, dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je zadobila lakše tjelesne ozlijede.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 367 prometnih prekršaja, od čega 131 prekršaj nepropisnih brzina, 46 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 33 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina od 178 km/h utvrđena je izvan naselja, na autocesti A3, dok je u naselju, izmjerena najveća nepropisna brzina od 100 km/h.
Najveća koncentracija alkohola od 2.53 promila, očitana je u organizmu 39-godišnjaka, koji je u Kosovcu počinio i prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Završio u zatvoru zbog prometnih prekršaja

Nadzirući promet u Novoj Gradiški, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 5. veljače, oko 21 sati, u Ulici kralja Zvonimira, zaustavili su kombinirani automobil, kojim je upravljao 50-godišnjak pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u vozačevu organizmu očitana koncentracija alkohola od 1,67 promila, te je zadržan u policiji na otriježnjenju. Protiv 50-godišnjaka, dana 6. veljače, proveden prekršajni postupak u Općinskom sudu, kojom prilikom je proglašen je krivim, te mu je određena kazna zatvora od 10 dana i zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 4 mjeseca.

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica