Sankcionirani alkoholizirani vozači

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Pano PU BP.PNG

Policijski službenici su alkoholizirane vozače smjestili u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te protiv istih podnose optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: Ilustracija

U sklopu pojačanih aktivnosti policije usmjerenih na suzbijanje teških prekršaja u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća, policijski službenici su tijekom vikenda pojačano nadzirali promet. Također su 18./19. ožujka (subota na nedjelju), u vremenu od 23 do 5 sati, proveli preventivno represivnu akciju u prometu, usmjerenu na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, tijekom koje je sankcionirano 18 alkoholiziranih vozača, te su niže navedene veće koncentracije alkohola u organizmu vozača.

U petak, 17. ožujka oko 17.40 sati u Slavonskom Brodu, zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnjak. Utvrđeno je da vozač upravlja vozilom iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Nadalje, alko testiranjem je kod istoga očitana koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 2,18 promila.

U subotu 18. ožujka, oko 23.30 sati, u Slavonskom Brodu, zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 38-godišnjak, kod kojeg je očitana je koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 2,15 promila.
Jučer, 19. ožujka, oko 5 sati, u Slavonskom Brodu, u Osječkoj Ulici, policijski službenici su kontrolirali 24-godišnjaka, koji je upravljao sa osobnim automobilom, a u čijem organizmu je očitana koncentracija alkohola od 1,67 promila.

Novogradiški policajci su također u subotu, 18. ožujka, oko ponoći, u Novoj Gradiški, u Ulici Ivana Gundulića, zaustavili automobil kojim je upravljao 45-godišnjak s 1,48 promila alkohola u organizmu, te za vrijeme vožnje nije koristio zaštitni sigurnosni pojas.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje su u subotu,, 18. ožujka, u 2,15 sati, prilikom nadzora prometa u Starom Topolju, zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnjak. Izvršenim alko testiranjem, kod vozača je očitana koncentracija alkohola u organizmu od 2,12 promila.

Policijski službenici su alkoholizirane vozače smjestili u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te protiv istih podnose optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica