Sakupljao sekundarne sirovine pa prekršajno prijavljen

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policijski_auto_02.jpg

Policijski službenici su utvrdili da 25-godišnjak nema dozvolu za obavljanje djelatnosti sakupljanja otpada, te nije evidentiran u očevidnik.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, dana 24. veljače, oko 10 sati, u Velikoj Kopanici, nadzirući promet, između ostalih zaustavili su teretni automobil (NA registracijskih oznaka), kojim je upravljao 25-godišnjak.
Pritom su utvrdili da isti sakuplja sekundarne sirovine, te je tijekom dana sakupio oko 150 kilograma raznog otpada (željezni otpad, bijela tehnika i sl.). Nadalje je utvrđeno, da 25-godišnjak nema dozvolu za obavljanje djelatnosti sakupljanja otpada, te nije evidentiran u očevidnik.

Policijski službenici protiv 25-godišnjaka dostavljaju obavijest Sektoru zaštite okoliša Državnog inspektorata u Zagrebu, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom. Policijski službenici su također utvrdili prekršaj u području prometa, te su prekršitelju uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica