Sa pčelama do zdravlja

Slika PU_BP/Pčele - prevencijom do zdravlja M Čorak gl- 6-6-2018.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Policijska postaja Vrpolje i dalje nastavlja sa provođenjem projekta „Prevencijom do zdravlja kroz pčelarstvo kao izvannastavnu aktivnost“. Projekt koji je pokrenut u listopadu 2017. godine i u kojem je sudjelovalo osam osnovnih škola, nastavljen je 04. lipnja 2018. godine u dječjem vrtiću „Zvrk“ u Vrpolju.

Policijski službenik Mirko Čorak, svojim zanimljivim pričama o radu i životu pčela, razgovarao je sa djecom, a tijekom razgovora, djeca su budno pratila rad jedne pčelinje zajednice u apisariju. Osim postavljanja interesantnih pitanja, ne samo o pčelarstvu već i o radu policije, druženje je završilo degustacijom meda te na kraju kratkim pjesmicama koje su otpjevali polaznici vrtića „Zvrk“.

Napominjemo  da će se dana 08. lipnja 2018.godine sa početkom u 09,00 sati, u OŠ „Ivan Filipović“ u Velikoj Kopanici, okupiti učenici iz osam osnovnih škola u kojima je projekt proveden u listopadu 2017. godine. Planiran je dolazak oko 30 učenika sa nastavnicima.

U ovom drugom dijelu, učenici će posjetiti školski pčelinjak na kojem će pčelari pčelarske sekcije „Pčela“, otvarati košnice i prikazati svoj rad na pčelinjaku. Nakon toga u prostorijama škole, biti će održano vrcanje meda, pa će tako učenici iz drugih škola imati priliku i sami izvrcati med, a nakon toga taj isti med moći će i probati. Po završetku vrcanja, slijedi obilazak škole i druženje učenika kroz razgledavanje izložbenog panoa pčelarske sekcije postavljenog u školi.



Stranica