S 1,73 promila alkohola u organizmu upravljao osobnim automobilom

Slika /PU_BP/Promet/Promet-kontrola.2019.jpg

U 57 slučajeva prilikom vožnje vozači i putnici u vozilu nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima

Prošli tjedan, od 26. kolovoza do 1. rujna, na prometnicama, na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 16 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama ( 2 osobe su teško, a 3 osobe lakše ozlijeđene) te 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
 
U pojačanim policijskim nadzorima u prošlom tjednu, policijski službenici su utvrdili 286 prometnih prekršaja, od kojih je najviše (107) prekršaja nepropisnih brzina.
 
Pritom su utvrđene i velike brzine izvan naselja, kao primjerice u subotu (31. kolovoza), na autocesti A3 Bregana – Lipovac, u 8.30 sati, policijski presretač je zaustavio 32--godišnjeg belgijskog državljanina koji je osobnim automobilom belgijskih registracijskih oznaka autocestom A3, jurio 198 kilometra na sat. Policijski službenici su nesavjesnog vozača odmah kaznili novčanom kaznom na mjestu događaja te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjesec.
 
Također nisu rijetke niti jurnjave kroz naselja, kao dana 26. kolovoza, kada su policajci nadzirući promet u Vranovcima, oko 11.15 sati, zaustavili osobni automobil i kaznili 54-godišnjeg vozača, jer je jurio brzinom od 91 km/h.
 
U 57 slučajeva prilikom vožnje vozači i putnici u vozilu nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima.
 
Prošli tjedan je pod utjecajem alkohola uhvaćeno i sankcionirano 8 vozača. Rekorder je alkoholizirani vozač uhvaćen u četvrtak (29. kolovoza), u Magić Maloj,  u 21,50 sati, gdje su policijski službenici 23-godišnjem vozaču alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,73 promila. Policajci su također u spomenutim kontinuiranim nadzorima, sankcionirali 23 vozača, koji su na nepropisan način tijekom vožnje koristili mobitel.
 

Stranica