Rješeno osam teških krađa

Slika PU_BP/IMG_0751-uhićeni.jpg

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem zbog počinjenih kaznenih djela teške krađe, policijski službenici su riješili ukupno osam (8) kaznenih djela, koja su se dogodila u razdoblju od 18. svibnja do 6. lipnja ove godine u Slavonskom Brodu.

Od osam riješenih kaznenih djela, sedam (7) kaznenih djela teške krađe (provaljivanjem), počinjena su na prostoru gradske tržnice, a jedno kazneno teške krađe počinjeno je na prostoru gradilišta jedne stambene zgrade u ulici Ante Starčevića u Slavonskom Brodu.

Za ova kaznena djela osumnjičene su tri osobe iz Slavonskog Broda u dobi od 15 i 13 (dvoje) godina, te 24-godišnjak koji je osumnjičen da je sa njima učestvovao u pet (5) kaznenih djela počinjenih na prostoru gradske tržnice.

Kaznenim djelom teške krađe na gradilištu stambene zgrade u ulici Ante Starčevića počinitelji su isjekli i otuđili više električnih i antenskih kablova čime su oštetili jednu tvrtku za više tisuća kuna.

Kaznena djela teške krađe u prostoru gradske tržnice počinjena su provaljivanjem u kioske i prodajna mjesta, a završila su u pokušaju tri kaznena djela dok su četiri kaznena djela završila odnošenjem razne robe i novca koji su počinitelji tamo zatekli (čokolada, slatkiši, kava, kovani novac, prehrambeni proizvodi kao krumpir, grah, ulje, med i sl.).

Policijski službenici za 24-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu za pet kaznenih djela teške krađe, dok za 15-godišnjaka kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu za osam kaznenih djela teške krađe i izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.

Zbog sumnje u sudjelovanje dvojice 13-godišnjaka u ovih osam kaznenih djela teške krađe policija će izvijestiti nadležno državno odvjetništvo i Centar za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu.  



Stranica