Rješene krađe 22 bicikla i jednog motocikla

Slika PU_BP/Bicikli-prodaja1.jpg

Foto: Ilustracija

Policijski službenici su jučer proveli kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog kaznenih djela krađa. Muškarac je osumnjičen za 15 kaznenih djela krađa u kojima su otuđena 22 bicikla, jedan motocikli i jedan dječji romobil. Dva kaznena djela krađe su počinjena u prošloj godini u listopadu i prosincu, a ostalih 13 kaznenih djela u siječnju i početkom veljače.

Krađe bicikla su se događale u gradu Slavonskom Brodu na ulicama ispred trgovina i škola presijecanjem i kidanjem lanaca i sajli za zaključavanje kao i ulaskom u otključana dvorišta i garaže obiteljskih kuća iz kojih su u pojedinim slučajevima otuđena i po dva ili više bicikla odnosno motocikli i romobil. Materijalna šteta pričinjena u ovih 15 kaznenih djela je nekoliko desetaka tisuća kuna.

Nekoliko ukradenih bicikala je pronađeno kod osumnjičenog, a dio na području grada Slavonskog Broda kao napušteni i odbačeni među kojima su neke građani prepoznali u Policijskoj postaji Slavonski Brod tijekom akcije prepoznavanja pronađenih i napuštenih stvari koja je u tijeku od 3. do 10. veljače.

Policija će protiv osumnjičenog za kazneno djelo krađe koja se dogodila u prosincu prošle godine kada je iz otvorene garaže jedne obiteljske kuće otuđeno šest bicikla i jedan motocikli podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo krađe, a za nekoliko krađa ispred škola gdje je otuđeno nekoliko bicikla presijecanjem sajli i lanaca za zaključavanje, kaznenu prijavu za kazneno djelo teške krađe. Za ostala kaznena djela krađe gdje je materijalna vrijednost manja policija će oštećenima omogućiti osobne podatke osumnjičenog radi podnošenja privatne tužbe. 



Stranica