Rješena krađa i sedam teških krađa

Slika PU_BP/IMG_0756-lisice.jpg

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 20-godišnjakom iz Slavonskog Broda riješeno je osam kaznenih djela od kojih sedam kaznenih djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe.

Mladić je osumnjičen da je u razdoblju od svibnja do kraja kolovoza prošle godine zajedno s još dva muškarca iz Slavonskog Broda u dobi od 26 i 19 godina počinio ova kaznena djela..

Kaznena djela su počinjena na način da je u sedam slučajeva provaljivano u razne objekte. U tri slučaja radilo se o provalama u ugostiteljske objekte, a u preostala četiri slučaja teške krađe provaljeno je u prostore jedne privatne tvrtke, vjerskog objekta, doma zdravlja i jedne osnovne škole.

U slučaju kaznenog djela krađe radilo se o otuđenju bicikla na ulici, vrijednog nekoliko tisuća kuna.

Prilikom provaljivanja, iz objekata otuđivani su razni alati kao bušilice, brusilice, trimeri, kosilice, motorne pile, te informatička oprema i tehnika kao računala, pisaći, laseri, fiskalne blagajne, kamere, kino projektori, foto aparati i drugo. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima je više desetaka tisuća kuna.

Protiv sva tri muškarca policija će podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenih djela teške krađe i u jednom slučaju krađe.
 



Stranica