Riješena serija kaznenih djela

Slika /PU_BP/Uhićenja2018/handcuffs-2102488_1280[1].jpg

Policija sumnjiči četiri osobe za 4 kaznena djela krađe te 5 kaznenih djela teške krađe

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe (37-godišnjakom, 20-godišnjakom i dvojicom 18-godišnjaka) na okolnosti počinjenja 9 kaznenih djela, od kojih 4 kaznena djela krađe i 5 kaznenih djela teške krađe.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, otkrili su i uhitili 37-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela krađe na području Slavonskog Broda. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, da je 37-godišnjak, 9. prosinca, u 18.45 minuta, u Slavonskom Brodu, ušao u trgovinu u Vukovarskoj ulici i od zaposlenice zatražio cigarete, što je i dobio, a nakon čega se udaljio sa cigaretama ne plativši za iste. Policijski službenici su osumnjičenoga isti dan pronašli na željezničkom kolodvoru, u Slavonskom Brodu, kojom prilikom je konzumirao alkoholna pića na javnom mjestu te kod sebe nije imao identifikacijski dokument. U okviru kriminalističkog istraživanja, policajci su od osumnjičenog oduzeli otuđene cigarete koje su vratili odgovornoj osobi oštećene pravne osobe. Policajci su također u nastavku kriminalističkog istraživanja utvrdili da je 37-godišnjak, dana 15. studenoga i dana 7. prosinca, iz dva trgovačka centra (Svačićeva ulica i Ulica J. Rimca) na području Slavonskog Broda, otuđio razne prodajne artikle, oštetivši trgovine za više stotina kuna. Policijski službenici protiv 37-godišnjaka podnose prekršajne naloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici, a u vezi kaznenih djela krađe, policajci su upoznali odgovorne osobe u oštećenim pravnim osobama sa mogućnošću pokretanja privatne tužbe sukladno odredbama Kaznenog zakona, uručivši im potrebite podatke.

Nadalje, policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i 18-godišnjakom, potvrdivši sumnju da su počinili četiri kaznena djela teške krađe. Policija ih sumnjiči da su u vremenu od 5. do 9. prosinca, na parkiralištima, odnosno ograđenim prostorima tvrtki i poduzeća, u Selni, Gornjoj Vrbi, te Slavonskom Brodu (Sjeverna vezna cesta, Trešnjica), provalili u više teretnih automobila i radnih strojeva, otuđivši 36 akumulatora, 30 litara goriva, te 36 komada aluminijskih ploča. Protiv 20-godišnjaka i 18-godišnjaka policijski službenici podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad drugim 18-godišnjakom, potvrdili su sumnju da je 12./13. rujna, provalio u ograđeni prostor stovarišta građevinskog materijala poduzeća, na području Općine Gornji Andrijevci, otuđivši iz teretnog automobila i radnog stroja 4 akumulatora. Protiv 18-godišnjaka, policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

Pisane vijesti