Rezultati projekta "EDWARD"

Slika PU_BP/EDWARD preventivni projekt.jpg

 Foto: PU brodsko-posavska

Na inicijativu TISPOL-a - mreže prometnih policija država Europe treću godinu za redom, dana 19.09.2018. godine organiziran je i proveden „Europski dan bez poginulih u prometu“  - projekt EDWARD.

 Na području Policijske uprave brodsko – posavske, akcija i projekt EDWARD uspješno su provedeni, jer na kraju 24 satnog dana nije bilo prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama.

 Unatoč pozivima na poželjno i primjereno sudjelovanje u prometu, uputama i medijskim objavama kao i svim drugim oblicima informiranja javnosti, određeni broj građana ipak se našao uz zoni nepropisnog i nepoželjnog ponašanja u prometu.

 Kao dokaz takvom nepropisnom i nepoželjnom ponašanju su 4 prometne nesreće, sve 4 sa ozlijeđenim osobama, u kojima su 2 osobe lakše ozlijeđene, dok su 2 osobe zadobile teške tjelesne ozlijede. U jednoj prometnoj nesreći, vozač osobnog automobila bio je pod utjecajem alkohola od 2,21 g/kg u krvi.

 Osim prometnih nesreća, policijski službenici Policijske uprave brodsko – posavske, nadzorom prometa utvrdili su i nemali broj prometnih prekršaja, među kojima se ističe 58 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 3 prekršaja upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, 3 prekršaja nepropisnog pretjecanja, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, te 15 ostalih prekršaja, što ukupno iznosi 95 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 Ovom prilikom Policijska uprava brodsko – posavska, zahvaljuje se svim medijskim i novinskim kućama koji su kroz informiranje javnosti i građana, doprinijeli uspješnosti provođenja akcije „Europski dan bez poginulih u prometu“  - projekt EDWARD.

 Također se zahvaljujemo svima onima koji su potpisivanjem prisege za sigurno sudjelovanje u prometu podržali projekt EDWARD, jer jedan dan bez smrtno stradalih u prometnim nesrećama, znači da samo zajedno možemo u narednim godinama taj dan u godini povećati na što više dana, u godini bez smrtno stradalih u prometnim nesrećama.



Pisane vijesti