Rezultati akcije „Manje oružja – manje tragedija“

Slika /PU_BP/Oružje2019/Manje_oruzja_manje_tragedija.jpg

Ovom prilikom pozivamo građane da i dalje dragovoljno predaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva koja posjeduju, bez ikakvih sankcija

U sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“ građani bez bojazni od ikakvih sankcija policiji mogu predati automatsko vatreno oružje, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje, razna minsko-eksplozivna sredstva i slične predmete koji mogu izazvati neželjene posljedice.
Tijekom proteklih jedanaest mjeseci 2021. godine, građani su policijskim službenicima na području Policijske uprave brodsko-posavske predali ukupno:
  • 48 komada vatrenog oružja (od čega: 21 komad automatskog, 6 komada poluautomatskog, 8 repetirajućeg te 13 pištolja i revolvera);
  • 305 komada rasprskavajućeg oružja (od čega: 173 ručne bombe, 30 mina, 102 komada ostalih MES-a),
  • 15.413 komada streljiva za dugo i kratko naoružanje,
  • te 10,7 kilograma eksploziva.
Ovom prilikom pozivamo građane da i dalje dragovoljno predaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva koja posjeduju, bez ikakvih sankcija.
Nakon poziva na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji, po navedene predmete će doći policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te ih od građana preuzeti na siguran način.
U slučaju pronalaska oružja ili minskoeksplozivnih sredstava pozivamo građane da se odmah jave policiji te da pronađene predmete ne diraju ili pomiču kako ne bi došlo do aktiviranja, a time i do neželjenih posljedica.
Svi građani koji se žele pridružiti spomenutoj akciji te tako učiniti svoj dom sigurnijim, dodatne informacije mogu dobiti i pozivom na besplatan broj telefona 0800 8892.

Stranica