Rezultati akcije"Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda 2015."

Slika PU_BP/MTC mjerenje buke 300P.jpg

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 20. do 25. travnja, na području Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave brodsko-posavske provedena je preventivno sigurnosna akcija Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda 2015, koja je ove godine provedena po drugi puta na državnoj razini u organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba i Centra za vozila Hrvatske. 

Akcija je bila usmjerena na nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda te svih ostalih vozila I. kategorije. Tijekom trajanja akcije, policijski službenici su upućivali vozače ovih kategorija vozila na mogućnosti besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled. Osim preventivnom akcijom kojom se potiču vozači motocikala i mopeda na pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, kako bi se izbjegle prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, policija je i represivno postupala. Namjera je bila poticanje vozača motocikala i mopeda na važnost tehničke ispravnosti, korištenja zaštitne opreme i poželjno ponašanje u prometu. 

Tijekom akcije policija je kontrolirala 108 vozača i vozila ove skupine, od kojih 20 motocikla i 78 mopeda. Zabilježeno je 13 prekršaja, devet kod mopeda i četiri za motocikle. Radi se o tri prekršaja tehničke ispravnosti, pet prekršaja ne nošenja sigurnosne kacige, dva prekršaja alkoholiziranosti vozača, jedan prekršaj nepropisnog pretjecanja i obilaženja, jedan prekršaj radi neuporabe svjetala i jedan prekršaj ostale odredbe ZSPC-a. Policija je tijekom akcije radi tehničke ispravnosti u stanice za tehnički pregled vozila dovela ukupno šest mopeda i motocikla od čega je kod tri utvrđena tehnička neispravnost.
 



Stranica