Rezultati 24-satnog nadzora vozača pod utjecajem alkohola/droga po planu ROADPOL-a

Slika /PU_BP/Promet/Roadpol 2022/ROADPOL_A_and_D_marathon_R.jpg

Najveća izmjerena koncentracija alkohola izmjerena je kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila u Brodskom Stupniku, a iznosila je 1,91 promil

Od subote 7. svibnja od 7.00 sati do nedjelje 8. svibnja do 7.00 sati na području Policijske uprave brodsko-posavske, proveden je pojačani 24-satni nadzor vozača pod utjecajem alkohola/droga usklađen s akcijama ROADPOL-a, a za što je policija od građana prikupljala prijedloge lokacija za nadzor u prometu.
Tijekom provođenja akcije, na 80 različitih lokacija na području Policijske uprave, od ukupno 195 kontroliranih vozila utvrđeno je 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća izmjerena koncentracija alkohola izmjerena je kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila u Brodskom Stupniku, a iznosila je 1,91 promil.

Ovakve akcije su nužne i imaju za cilj ne samo kažnjavati vožnju pod utjecajem alkohola i droga, već utjecati na svijest vozača o tome da alkohol i upravljanje vozilom ne idu zajedno te mogu izazvati teške i trajne negativne posljedice.

Foto: ROADPOL

Stranica