Rekreativnim trčanjem obilježen Dan jedinstvenog europskog broja 112

Slika PU_BP/Centar112Gl.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 7. veljače, kao i prethodnih godina, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje u suradnji sa Udrugom za rekreativno cestovno i planinsko trčanje i hodanje „BraCe“ Slavonski Brod, a uz potporu Županije brodsko-posavske, održano je rekreativno trčanje u kojem su sudjelovali predstavnici hitnih službi, raznih udruga i građana.

Rekreativno trčanje upriličeno je povodom obilježavanja i promidžbe Dana jedinstvenog europskog broja 112 (11. veljače) u Europskoj uniji, zdravog načina življenja i očuvanja okoliša, sa svrhom upoznavanja građana i pripadnika hitnih službi, te razmjene iskustava.

U rekreativnom trčanju aktivno je sudjelovalo više djelatnika Policijske uprave brodsko-posavske. Sudionici su startali ispred sportske dvorane „Vijuš“ u Slavonskom Brodu, a trčali su uz rijeku Savu prema Sportsko rekreacionom centru Poloj i natrag u dužini od pet kilometara.

Za sudjelovanje djelatnika Policijske uprave brodsko-posavske u obilježavanju ovog dana i rekreativnom trčanju, ravnatelj DUZS Jadran Perinić, uručio je zahvalnicu zamjeniku načelnika Policijske uprave brodsko-posavske Ivici Ostrun.

Zajedništvo svih žurnih službi i građana najbolje je pokazano u svibnju prošle godine prilikom obrane od poplave. Također je ovim rekreativnim trčanjem poslana poruka svim građanima da Grad Slavonski Brod i Županija brodsko-posavska imaju veliko srce i žele disati punim plućima, što su sudionici svojim zajedništvom i ovaj puta pokazali.



Stranica