Regulacija prometa povodom Svih Svetih

Slika PU_BP/IMG_4132nadzor prometa.jpg

Procjenjuje se da će i ove godine, a povodom obilježavanja blagdana Svih svetih na području policijske uprave doći do povećanog kretanja građana i okupljanja na mjesnim grobljima. Gužve se očekuju na svim prometnicama koje vode do mjesnih groblja, a najveće oko gradskog groblja u Slavonskom Brodu, te oko

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, će u vremenu od 31. listopada od 7 sati, do 1. studenoga do 19 sati, danju, fizički upravljati prometom.  Procjenjuje se da će i ove godine, a povodom obilježavanja blagdana Svih svetih na području policijske uprave doći do povećanog kretanja građana i okupljanja na mjesnim grobljima. Gužve se očekuju na svim prometnicama koje vode do mjesnih groblja, a najveće oko gradskog groblja u Slavonskom Brodu, te oko groblja u Podvinju, Gromačniku, Bartolovcima i dr. Također se očekuje pojačano kretanje pješaka. Pozornost je potrebno obratiti na novonastalo stanje izgradnjom podvožnjaka u Osječkoj ulici i kružnog toka, obzirom da će veći broj vozila skretati prema gradskom groblju.

U cilju sprječavanja mogućih zastoja u prometu, policijski službenici će u Slavonskom Brodu fizički regulirati promet i to: prilaznim kolnikom Naselja A. Hebrang i Ulicom K. Š. Đalskog u jednom smjeru i to od Osječke ulice kroz Naselje A. Hebrang do gradskog groblja, te Ulicom K. Š. Đalskog, od Ulice J. J. Štrosmajera prema Zrinskog ulici (iz Zrinske ulice neće se moći skretati u K.Š.Đalskog). Na raskrižjima I.Kukuljevića, V.Nazora, A.K. Miošića i V.Lisinskog s Ul. K.Š.Đalskog, vozila će se usmjeravati ulijevo prema Zrinskoj. Parkiranje u Ulici K.Š.Đalskog predviđeno je s istočne strane kolnika uz Glogovicu. Sa raskrižja J.J.Štrosmajera, K.Š.Đalskog, B.Milanovića, neće se moći kretati prema gradskom groblju te prema Ulici Bože Milanovića. Od ulaza u gradsko groblje, preko mosta na Glogovici do raskrižja sa Štrosmajerovom ulicom, za kretanje pješaka, biti će određena južna strana kolnika i južni nogostup. U Ulici B. Milanovića neće biti dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje na kolniku, niti biciklističkoj stazi, niti na nogostupu. U Ulicu Svetog Lovre se neće dozvoliti kretanje vozilima (niti iz Ulice Sv. Lovre prema groblju), osim vozilima dostave sukladno službenom protokolu. Policijski službenici će regulirati promet i na raskrižju prilaznog kolnika u Naselju A.Hebrang i prvog ulaza u naselje (sjeverni ulaz u gradsko groblje, te prilazni kolnik između spomenutog naselja i sjevernog ulaza u gradsko groblje), te će biti određene površine za kretanje pješaka.

Promet će se također, regulirati i u blizini graničnog prijelaza, te se iz Ulice J. Rimca u slučaju stvaranja gužvi i kolone neće moći skretati prema graničnom prijelazu, već će se tom ulicom moći prometovati iz smjera Svačićeve, prema Jelasu i u smjeru Zagreba, a iz smjera Sv. N. Tavelića prema Svačićevoj te u smjeru Zagreba.

U Novoj Gradiški, dana 1. studenoga, promet će biti zatvoren za sva vozila u dijelu Željezničke i Kolodvorske ulice u blizini gradskog groblja, a policijski službenici će fizički upravljati prometom i to u vremneu od 9 do 17 sati.Vozači koji će dolaziti na groblje vozilima, moći će ih parkirali na parkirališnim mjestima u okolnim ulicaja, obzirom da prilaz groblju vozilima neće biti moguć.

U fizičku regulaciju će biti uključen maksimalan broj policijskih službenika, koji će davati upute sudionicima u prometu. Policija podsjeća sve sudionike u prometu na pridržavanje prometne signalizacije, te uputa koje će davati policijski službenici. U nadolazećim danima štovanja na mrtve, potrebno je puno strpljenja i tolerancije u prometu, kako bi se obilježili što mirnije i dostojanstvenije.



Stranica