Redovna mjesečna konferencija za medije

Slika PU_BP/KONF ukradeno.jpg

Foto: Ilustracija 

Danas u 12 sati u prostorijama Policijske uprave brodsko-posavske, Ivana Mažuranića broj 9. održana je redovna mjesečna konferencija za novinare.

Konferenciju je vodio policijski službenik za odnose s javnošću Antun Jakobović koji je novinare upoznao sa statističkim pokazateljima stanja sigurnosti za proteklih osam mjeseci uz usporedbu s istim periodom prošle godine. 

U odnosu na prošlu godinu bilježi se smanjenje ukupnog broja kaznenih djela za 0,8% dok su kaznena djela općeg kriminaliteta u porastu za 6.5%. Indikator porasta vidljiv je posebno kod imovinskih kaznenih djela među kojima su najzastupljenije teške krađe koje čine 43,9%, koje su također u porastu u odnosu na isti period prošle godine za 9%, a posebno se ističu krađe s porastom od 22%. Kaznena djela razbojništva bilježe porast za šest kaznenih djela s tim što je razriješenost ovih kaznenih djela daleko veća nego prošle godine i iznosi 58,8%. 

Novinari su upoznati i sa stanjem u drugim granama kriminaliteta kao i s prekršajima i prometnim nezgodama. Tijekom konferencije Antun Jakobović prezentirao je predstavnicima medija i sigurnosna događanja tijekom proteklog tjedna i vikenda. Od važniji događaja izdvojena je zlouporaba opojnih droga, kazneno djelo protupravne naplate i kriminalističko istraživanje kojim je riješena jedna teška krađa i tri krađe počinjene u gradu Slavonskom Brodu.

 



Stranica