Redovna konferencija

Slika PU_BP/Konfer.30.03.2012..jpg

 Foto: PU brodsko-posavska

Danas je s početkom u 11 sati u Slavonskom Brodu, u zgradi policije, I. Mažuranića, održana redovita konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica Kata Nujić istaknula povoljno stanje sigurnosti na području policijske uprave za prva dva mjeseca uz usporedbu sa stanjem u prva dva mjeseca prošle godine, sukladno informaciji o stanju sigurnosti.

O riješenim imovinskim kaznenim djelima i razbojništvu koje se sinoć dogodilo u Novoj Gradišci, govorio je načelnik Odjela kriminalističke policije Zlatko Vujčić, koji je osim toga ukazao na kaznena djela krađe od starijih osoba. Naime, na području Slavonskog Broda i Nove Gradiške evidentno je nekoliko slučajeva, kojom prilikom dvije ili tri mlađe ženske osobe dolaze u stanove ili obiteljske kuće uglavnom starijih osoba, nudeći i prezentirajući razne masažere ili slično, te pritom od osoba ukradu novac ili dr. U ovakvim slučajevima važna je samozaštita, te oprez prilikom puštanja osoba u kuću. Istaknuo je i važnost pravovremene dojave policiji.

Između ostalog je pozvao na oprez građane koji pale suhu travu i korov, čisteći svoje poljoprivredne površine, jer su evidentrni slučajevi kada se nekontrolirana vatra proširi na šumu, druge nasade ili objekte pri čemu nastaju velike materijalne štete. Glasnogovornica je pritom podsjetila na pridržavanje Odluke Županije brodsko-posavske o paljenju vatre na otvorenim prostorima i poštivanje odredbi Zakona o zaštiti od požara.

Informaciju o stanju sigurnosti u prva dva mjeseca možete pogledati ovdje.



Stranica