Recidivista se kretao kroz naselje nepropisnom brzinom

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija4.JPG

Utvrđeno je da je 19-godišnjak recidivista, odnosno učestali prekršitelj odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama (čl. 216 – upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje)

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, prilikom nadzora prometa, jučer u 20.30 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Trešnjica, zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 19-godišnjak, krećući se brzinom od 81 km/h, iako je na toj dionici ceste postavljenim prometnim znakom brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h.

Naime, 19-godišnjak je recidivista, odnosno učestali prekršitelj odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama (čl. 216 – upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje).

Prilikom nadzora, vozač je policajcima na uvid dao vozačku dozvolu izdanu u Republici Srbiji, te je izražena sumnja u vjerodostojnost vozačke dozvole, koja je od njega izuzeta, te će biti proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu, a nakon čega će biti podnesena adekvatna pismena nadležnom sudu.

Stranica