Prvi putnici prešli granični prijelaz Svilaj

  • Slika /PU_BP/Granica2021/gp.Svilaj/Svilaj2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Povijesni trenutak puštanja u promet novog graničnog prijelaza Svilaj razveselio je ne samo policijske službenike, već i prve putnike koji su prvi koristili ovaj granični prijelaz.

Foto: PU brodsko-posavska

Novi granični prijelaz Svilaj (Republika Hrvatska) – Donji Svilaj (Bosna i Hercegovina) na kojemu je ukupno deset ulazno/izlaznih prometnih traka za putnički promet i četiri prometne trake za teretni promet, jučer, u 16 sati, pušten je u promet.

Prva smjena policijskih službenika Postaje granične policije Vrpolje, započela je radni dan u znatno poboljšanim radnim uvjetima, a koje veseli činjenica da će granični prijelaz Slavonski Šamac biti rasterećen. Isto tako rasterećenje prometovanja se očekuje i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, koji se nalazi gotovo u samom središtu grada.  

Povijesni trenutak puštanja u promet novog graničnog prijelaza Svilaj, razveselio je i putnike iz osobnog automobila, njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka, te automobila nacionalnih registracijskih oznaka Republike Srbije, koji su prvi koristili ovaj granični prijelaz. Od jučerašnjeg otvorenja do 12 sati (danas), državnu granicu je prešlo više od 700 putnika.

Otvaranjem novog modernog graničnog prijelaza, dodatno je ojačana prometna povezanost, što je od iznimne važnosti za građane s obje strane rijeke Save, te prekograničnu suradnju susjednih zemalja.

Vezana vijest: Otvoren granični prijelaz Svilaj - Donji Svilaj

Stranica