Provedena akcija „Putnici u vozilu i mobitel“

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/default-news-image.jpg

Policijski službenici ovom akcijom žele dati naglasak na obavezu korištenja sigurnosnog pojasa i za ostale putnike u vozilu, prije svega putnike na stražnjim sjedalima

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su jučer, 27. veljače u vremenu od 13 do 17 sati proveli preventivno-represivnu akciju u prometu „Putnici u vozilu i mobitel“.
Tijekom provođenja akcije policijski službenici su utvrdili 13 prometnih prekršaja (šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog zaštitnog pojasa, pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način i dva ostala prometna prekršaja).

Svrha akcije je podizanje razine sigurnosti i prometne kulture te smanjenje prometnih nesreća u kojima su posljedice uzrokovane ne korištenjem sigurnosnog pojasa i/ili korištenjem mobitela.

Policijski službenici ovom akcijom žele dati naglasak na zakonski propis, tj. obavezu korištenja sigurnosnog pojasa i za ostale putnike u vozilu, prije svega putnike na stražnjim sjedalima, kao i korištenje dječje sjedalice.
 

Stranica