Prošlotjedni policijski nadzori

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Brzina 232.jpg

Najveća brzina od 223 km/h, utvrđena je na autocesti A3 (dana 28. kolovoza, u 14.30), kojom prilikom je osobnim automobilom (NL registracijskih oznaka) upravljao 51-godišnjak.

Od 24. do 30. kolovoza, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 20 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama (5 osoba lakše ozlijeđeno) i 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
 
I prošlotjedni policijski nadzori u prometu, rezultirali su sankcioniranjem brojnih prekršitelja. Utvrđeno je 333 prometna prekršaja. Najbrojniji su prekršaji (161) nepropisnih brzina, te prekršaji (64) nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. Po brojnosti su zastupljeni i prekršaji upravljanja vozilom (23) pod utjecajem alkohola, te prekršaji korištenja mobitela (21) tijekom vožnje na nepropisan način. Nadalje su sankcionirani vozači i za druge prekršaje (pretjecanje i obilaženje 3, nepoštivanje prednosti prolaza 3, bez položenog ispita 3, neregistrirano vozilo 3, obveze vozača prema pješacima i dr.).
 
Najveća brzina od 223 km/h, utvrđena je na autocesti A3 (dana 28. kolovoza, u 14.30), kojom prilikom je osobnim automobilom (NL registracijskih oznaka) upravljao 51-godišnjak. Nepropisnom brzinom od 106 km/h, kroz naselje Slobodnicu (dana 27. kolovoza, u 21.40 sati), kretao se 29-godišnjak upravljajući osobnim automobilom.
Najveća koncentracija alkohola od 2,95 promila, alkotestom je očitana u organizmu 58-godišnjeg vozača osobnog automobila, u Novoj Gradiški, dana 29. kolovoza, u 11.45 sati.

Policija i dalje nastavlja s pojačanim aktivnostima usmjerenim na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja - recidivistima.

Pogledajte informaciju: Poštujte prometne propise! i informaciju: Nadzori prometa.

 

Pisane vijesti