Prošlotjedni policijski nadzori

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/PanoPU.jpg

U vremenskom razdoblju od 14. do 20. kolovoza utvrđeno je 436 prometnih prekršaja

U vremenskom razdoblju od 14. do 20. kolovoza, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 17 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama (3 osobe teže ozlijeđene i 3 osobe lakše ozlijeđene) i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
I prošlotjedni policijski nadzori u prometu, rezultirali su sankcioniranjem brojnih prekršitelja. Ukupno je, tijekom proteklog tjedna, utvrđeno 436 prometnih prekršaja. Najbrojniji su prekršaji (222) nepropisnih brzina, te prekršaji (71) nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa tijekom vožnje. Po brojnosti su zastupljeni i prekršaji upravljanja vozilom (23) pod utjecajem alkohola, te prekršaji korištenja mobitela (39) tijekom vožnje na nepropisan način. Nadalje su sankcionirani vozači i za druge prekršaje (pretjecanje i obilaženje 2, nepoštivanje prednosti prolaza 2, bez položenog ispita 6, neregistrirano vozilo 2, obveze vozača prema pješacima 4 i dr.).
Najveća brzina od 196 km/h, utvrđena je na autocesti A3 (dana 19. rujna, u 3.29 sati), kojom prilikom je osobnim automobilom (njemačkih registracijskih oznaka) upravljao 38-godišnjak. Nepropisnom brzinom od 123 km/h, kroz Splavarsku ulicu u Slavonskom Brodu (dana 19. rujna , u 0.10 sati), kretao se 20-godišnjak upravljajući osobnim automobilom.
Najveća koncentracija alkohola od 2,02 promila, alkotestom je očitana u organizmu 41-godišnjeg vozača osobnog automobila, u Slavonskom Brodu, dana 14. rujna, u 19.12 sati.Policija i dalje nastavlja s pojačanim aktivnostima usmjerenim na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja - recidivistima.

Foto:Ilustracija

Stranica