Prošlotjedni nadzori prometa na cestama (od 11. do 17. rujna)

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/default-news-image.jpg

U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 11 osoba, dvije su teško, a devet je lakše ozlijeđeno

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 11. do 17. rujna, dogodile su se 23 prometne nesreće, od kojih, osam s ozlijeđenim osobama i 15 s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 11 osoba, dvije su teško, a devet je lakše ozlijeđeno.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 719 vozila te su utvrdili 448 prometnih prekršaja, od čega: 172 prekršaja nepropisnih brzina, 58 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 40 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, 14 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 120 km/h, a izmjerena je u nedjelju, 17. rujna, oko 4 sata u Slavonskom Brodu, počinitelj prekršaja je 18-godišnjak koji je upravljao s osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 176 km/h, a izmjerena je u nedjelju, 17. rujna, oko 21:30 sati na autocesti A3, počinitelj prekršaja je 44-godišnji državljanin Republike Srbije koji je upravljao osobnim automobilom srpskih nacionalnih oznaka.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,91 promil, a očitana je u subotu, 16. rujna oko 17 sati, u Slavonskom Brodu u Osječkoj ulici, u organizmu 68-godišnjaka, koji je upravljao s biciklom.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 

Stranica