Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/default-news-image.jpg

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,27 promila

Foto. Ilustracija 

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 30. listopada do 5. studenoga, dogodilo se 29 prometnih nesreća, od kojih, 11 s ozlijeđenim osobama i 18 s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 13 osoba, dvije su teško, a 11 je lakše.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 601 vozilo te su utvrdili 454 prometna prekršaja, od čega: 165 prekršaja nepropisnih brzina, 56 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 104 km/h, a izmjerena je u petak, 3. studenoga, oko 16 sati u Slavonskom Brodu, Sjeverna vezna cesta, počinitelj prekršaja je 42-godišnjak koji je upravljao s osobnim automobilom kutinskih registracijskih oznaka.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 198 km/h, a izmjerena je jučer, 5. studenoga, oko 10 sati na dionici autoceste A3, počinitelj prekršaja je 45-godišnji državljanin Republike Austrije koji je upravljao osobnim automobilom austrijskih nacionalnih oznaka.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,27 promila, a očitana je u organizmu 38-godišnjaka, koji je upravljao s teretnim automobilom u utorak, 31. listopada oko 21:40 sati, u Slavonskom Brodu, Sjeverna vezna cesta.


Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 

Stranica