Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/default-news-image.jpg

U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 16 osoba, jedna smrtno, tri su teže, a 12 je lakše ozlijeđeno

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 21. do 27. kolovoza, dogodile su se 22 prometne nesreće, od kojih, jedna s poginulom osobom, devet s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 16 osoba, jedna smrtno, tri su teže, a 12 je lakše ozlijeđeno.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 602 vozila te su utvrdili 281 prometni prekršaj, od čega: 65 prekršaja nepropisnih brzina, 42 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 102 km/h, a izmjerena je u nedjelju, 27. kolovoza, oko 15:50 sata u Gornjoj Vrbi, počinitelj prekršaja je 33-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 174 km/h, a izmjerena je u nedjelju, 27. kolovoza, oko 9:25 sati na dionici autoceste A-3 jug, počinitelj prekršaja je 34-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,16 promila, a očitana je u petak, 25. kolovoza oko 21 sat, u Cerniku, u organizmu 41-godišnjaka, koji je upravljao s osobnim automobilom.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 

Stranica