Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/default-news-image.jpg

U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 10 osoba, jedna smrtno, tri su teže, a šest je lakše ozlijeđeno

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 14. do 20. kolovoza, dogodilo se 27 prometnih nesreća, od kojih, jedna s poginulom osobom, pet s ozlijeđenim osobama i 21 s materijalnom štetom.
U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 10 osoba, jedna smrtno, tri su teže, a šest je lakše ozlijeđeno.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 582 vozila te su utvrdili 345 prometnih prekršaja, od čega: 135 prekršaja nepropisnih brzina, 46 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 121 km/h, a izmjerena je u subotu, 19. kolovoza, oko 22:45 sata u Slobodnici, počinitelj prekršaja je 20-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 178 km/h, a izmjerena je u srijedu, 16. kolovoza, oko 20 sati na dionici autoceste A-3 jug (kod Sibinja), počinitelj prekršaja je 26-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,07 promila, a očitana je u subotu, 19. kolovoza oko 17:30 sati, u Slavonskom Brodu, Vinogorska – Košarevac, u organizmu 37-godišnjaka, koji je upravljao s osobnim automobilom.
 

Stranica