Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 2. do 8. siječnja, dogodilo se 17 prometnih nesreća, od kojih, četiri s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom.
U prometnim nesrećama ukupno su ozlijeđene četiri osobe, dvije teže, a dvije lakše.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 399 prometnih prekršaja, od čega:
- 182 prekršaja nepropisnih brzina,
- 36 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa,
- 21 prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način,
- 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 132 km/h, a izmjerena je u četvrtak, 5. siječnja, oko 21,30 sati u Slavonskom Brodu, Trešnjica, počinitelj prekršaja je 36-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 190 km/h, a izmjerena je u utorak, 3. siječnja, oko 14,30 sati na dionici autoceste A-3 kod 178 kilometra, počinitelj prekršaja je 34-godišnji državljanin Italije, koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,13 promila, a očitana je u petak, 6. siječnja oko 20 sati, u Bukovlju, Ul. Stjepana Radića, u organizmu 52-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Stranica