Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 18. do 24. srpnja 2022. godine, dogodila se ukupno 21 prometna nesreća, od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 17 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno šest osoba: sve su lakše tjelesno ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 388 prometnih prekršaja, od čega: 150 prekršaja nepropisnih brzina, 96 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina od 89 km/h utvrđena je u naseljenom mjestu, izmjerena je u Trnjanima, a kojom se kretao 69-godišnji vozač osobnog automobila.

Najveća koncentracija alkohola od 3.07, očitana je u nedjelju, oko 19.30 sati, u organizmu 55-godišnjaka, koji je u Slavonskom Brodu upravljao osobnim automobilom, pri čemu je i počinitelj prometne nesreće.


Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Stranica