Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija3.jpg

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 9. do 15. svibnja 2022. godine, dogodilo se ukupno 18 prometnih nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno sedam osoba: dvije osobe su zadobile teže, a pet lakše tjelesne ozlijede.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 311 prometnih prekršaja, od čega: 113 prekršaja nepropisnih brzina, 46 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (osam prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, pet prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom…).

Najveća nepropisna brzina od 103 km/h utvrđena je u naseljenom mjestu, izmjerena je u Bukovlju, a kojom se kretao 28-godišnji vozač osobnog automobila.

Najveća koncentracija alkohola od 2.75, očitana je u petak, oko 18.30 sati, u organizmu 60-godišnjaka, koji je u Ljupini upravljao traktorom.

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Stranica