Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Pano PU BP.PNG

Od 2. do 8. svibnja 2022. godine, dogodilo se ukupno 17 prometnih nesreća, a policijski službenici su utvrdili 274 prometna prekršaja

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 2. do 8. svibnja 2022. godine, dogodilo se ukupno 17 prometnih nesreća, od kojih šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno pet osoba: jedna osoba je zadobile teže, a četiri lakše tjelesne ozlijede.
U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 274 prometna prekršaja, od čega: 109 prekršaja nepropisnih brzina, 70 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, 10 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
Najveća nepropisna brzina od 123 km/h utvrđena je u naseljenom mjestu, izmjerena je na Sjevernoj veznoj cesti u Slavonskom Brodu, a kojom se kretao vozač motocikla slavonskobrodskih registracijskih oznaka. Najveća koncentracija alkohola od 2.04, očitana je u nedjelju, oko 23 sata, u organizmu 30-godišnjaka, koji je u Beravcima upravljao osobnim automobilom.
Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: ilustracija

Stranica