Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/mup rh - pu bp.png

Prethodni tjedan, dogodile su se ukupno 23 prometne nesreće, a ukupno je ozlijeđeno deset osoba

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 11. do 17. travnja 2022. godine, dogodile su se ukupno 23 prometne nesreće, od kojih sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno deset osoba: dvije osobe su zadobile teže, a osam lakše tjelesne ozlijede.
U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 394 prometna prekršaja, od čega: 184 prekršaja nepropisnih brzina, 67 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, 16 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
Najveća nepropisna brzina od 178 km/h utvrđena izvan naselja, izmjerena je na 211. km autoceste A3, kojom se kretao 40-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine u osobnom automobilu austrijskih nacionalnih oznaka. Najveća nepropisna brzina kretanja vozila u naseljenom mjestu izmjerena je u mjestu Godinjak. Brzinom od 156 km/h se kretao 23-godišnjak u osobnom automobilu zadarskih registracijskih oznaka.
Najveća koncentracija alkohola od 2.71, očitana je u petak, oko 23 sata, u organizmu 23-godišnjaka, koji je u Novoj Gradiški upravljao osobnim automobilom novogradiških registracijskih oznaka.
Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto:ilustracija

Stranica