Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/mup rh - pu bp.png

Prošli tjedan, od 4. do 10. travnja 2022. godine, dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća, dok su policijski službenici evidentirali 320 prometnih prekršaja

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 4. do 10. travnja 2022. godine, dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća, od kojih dvije  prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i deset prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno su ozlijeđene dvije osobe: jedna osoba je zadobila teže i jedna lakše tjelesne ozlijede.
U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 320 prometnih prekršaja, od čega: 116 prekršaja nepropisnih brzina, 88 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, šest prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (četiri prekršaja upravljanja vozilima bez položenog vozačkog ispita).
Najveća nepropisna brzina od 196 km/h utvrđena izvan naselja, izmjerena je na autocesti A3, dok je u naselju izmjerena najveća nepropisna brzina od 92 km/h (ulica Trešnjica, Slavonski Brod).
Najveća koncentracija alkohola od 1.91, očitana je u petak, oko 11 sati, u organizmu 60-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom novogradiških registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola, u Novoj Gradiški.
Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto:ilustracija

Stranica