Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Pano PU BP.PNG

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 21. do 27. ožujka 2022. godine, dogodilo se ukupno 18 prometnih nesreća

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 21. do 27. ožujka 2022. godine, dogodilo se ukupno 18 prometnih nesreća, od kojih šest  prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno šest osoba: jedna osoba je zadobila teže, a pet lakše tjelesne ozlijede.
U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 569 prometnih prekršaja, od čega 391 prekršaj nepropisnih brzina, 38 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 20 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (četiri prekršaja upravljanja vozilima bez položenog vozačkog ispita).
Najveća nepropisna brzina od 198 km/h utvrđena izvan naselja, izmjerena je na autocesti A3, dok je u naselju izmjerena najveća nepropisna brzina od 104 km/h (ulica 108. brigade, G. Vrba).
Najveća koncentracija alkohola od 2.24, očitana je u petak, oko 9 sati, u organizmu 40-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola u Okučanima. U subotu, oko 18.30 sati, na kolniku ulice šetalište braće Radić u Slavonskom Brodu, prilikom upravljanja osobnim automobilom zaustavljen je 31-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.60. S obzirom da je postojala opasnost da će počinitelji nastaviti s činjenjem prekršaja i nakon izricanja kazne, isti su smješteni u policijske prostorije do otriježnjenja.
Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto:ilustracija

Stranica