Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/kobre8DSC_0024.jpg

Od 7. do 13. ožujka 2022. godine, dogodilo se ukupno 18 prometnih nesreća

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 7. do 13. ožujka 2022. godine, dogodilo se ukupno 18 prometnih nesreća, od kojih 7 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno sedam osoba: jedna osoba je zadobila teže, a šest lakše tjelesne ozlijede.
U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 477 prometnih prekršaja, od čega 241 prekršaj nepropisnih brzina, 54 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (pet prekršaja upravljanja vozilima bez položenog vozačkog ispita).
Najveća nepropisna brzina od 176 km/h utvrđena je izvan naselja, na autocesti A3, dok je u naselju izmjerena najveća nepropisna brzina od 116 km/h (ulica E. Kumičića, Sl. Brod).
Najveća koncentracija alkohola od 1.79, očitana je u organizmu 50-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u Novoj Gradiški. Ista najveća koncentracija alkohola, utvrđena je i 7. ožujka u mjestu Selna, kada je prilikom upravljanja osobnim automobilom u prometu na cestama zatečena 40-godišnjakinja.
Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto:ilustracija

Stranica