Prošlotjedni nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/mup rh - pu bp.png

U prometnim nesrećama ukupno su ozlijeđene dvije osobe, jedna je teško, a druga  je lakše ozlijeđena

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 13. do 19. studenoga, dogodilo se 16 prometnih nesreća, od kojih su dvije s ozlijeđenim osobama i 14 s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno su ozlijeđene dvije osobe, jedna je teško, a druga  je lakše ozlijeđena.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 610 vozila te su utvrdili 436 prometnih prekršaja, od čega: 223 prekršaja nepropisnih brzina, 48 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 96 km/h, a izmjerena je u petak, 17. studenoga, oko 16 sati u Starom Slatiniku, počinitelj prekršaja je 39-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 178 km/h, a izmjerena je u petak, 17. studenoga, oko 00.15 sati na dionici autoceste A3 kod Oprisavaca, počinitelj prekršaja je 26-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom talijanskih registarskih oznaka.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 1,83 promila, a očitana je u ponedjeljak, 13. studenoga oko 3 sata, u Slavonskom Brodu, u Ulici Petra Krešimira IV, u organizmu 32-godišnjaka, koji je upravljao s osobnim automobilom.


Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.


Najava akcije „Brzina“ na području Policijske uprave brodsko-posavske
Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske će sutra, 21. studenoga u vremenu od 11 do 17 sati provesti preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama PU brodsko-posavske.
 

Stranica