Prošlotjedni nadzori prometa

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 24. do 30. listopada, dogodilo se ukupno 20 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, tri s ozlijeđenim osobama i 16 prometne nesreće s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno sedam osoba, jedna smrtno stradala, četiri teže i dvije su lakše ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 402 prometna prekršaja, od čega: 198 prekršaja nepropisnih brzina, 36 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 34 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naseljenom mjestu iznosila je 110 km/h, a izmjerena je dana, 26. listopada u Slavonskom Brodu, počinitelj prekršaja je 24-godišnji vozač osobnog automobila.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,04 promila, a očitana je jučer, 30. listopada oko 1,10 sati, u Starom Topolju u organizmu 36-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom.


Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica