Prošlotjedni nadzori prometa

Slika /PU_BP/Promet/4 ubojice - plakati.jpg

U vremenu od 23 do 29. studenog, dogodilo se 12 prometnih nesreća, a policijski službenici su evidentirali 336 prometnih prekršaja

Na prometnicama na području Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 23 do 29. studenog, dogodilo se 12 prometnih nesreća, od kojih 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (3 osobe zadobile lakše tjelesne ozlijede), te 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
Policijski službenici su u okviru kontinuiranih nadzora u spomenutom vremenu, utvrdili 336 prometnih prekršaja, od kojih je utvrđen 171 prekršaj nepropisnih brzina, 31 prekršaj nekorištenja zaštitnih sigurnosnih pojaseva, 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 14 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje. Potom je utvrđeno 11 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 3 prekršaja upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
U spomenutim policijskim nadzorima, naglasak je bio na težim prometnim prekršajima, te su utvrđene i najveće nepropisne brzine i koncentracije alkohola. U petak (27. studenog) oko 22 sata, u novoj Gradiški alkotestiran je 53-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom s 1,88 promila alkohola u organizmu.
Zbog vožnje nepropisnom brzinom od 198 km/h, prometni policajci su na autocesti A3 (24. studenog, oko 13 sati) sankcionirali 41-godišnjeg vozača osobnog automobila austrijskih registracijskih oznaka, dok su u Čajkovcima (25. studenog, oko 15 sati) zaustavili 67-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim automobilom, krećući se brzinom od 106 km/h kroz naselje.
Policijski službenici nastavljaju i dalje u kontinuitetu pojačano nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da se pridržavaju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: ilustracija

Stranica