Prošlotjedni nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/PanoPU.jpg

U vremenu od 26. listopada do 1. studenog, dogodilo se 14 prometnih nesreća, od kojih 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom

Na prometnicama na području Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 26. listopada do 1. studenog, dogodilo se 14 prometnih nesreća, od kojih 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama (1 osoba zadobila teške, a 7 osoba lakše tjelesne ozlijede), te 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
Policijski službenici su u okviru kontinuiranih nadzora u spomenutom vremenu, utvrdili 426 prometnih prekršaja, od kojih 162 prekršaja nepropisnih brzina, 75 prekršaja ne korištenja zaštitnih sigurnosnih pojaseva, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 24 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje. Potom je utvrđeno 14 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 8 prekršaja upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
U spomenutim policijskim nadzorima, naglasak je bio na težim prometnim prekršajima, te su utvrđene i najveće nepropisne brzine i koncentracije alkohola. U četvrtak (29. listopada) oko 0.30 sati, u Sibinju alkotestiran je 23-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,56 promila alkohola u organizmu.
Zbog vožnje nepropisnom brzinom od 211 km/h, prometni policajci su na autocesti A3 (31. listopada, oko 1.30 sati) sankcionirali 34-godišnju vozačicu osobnog automobila francuskih registracijskih oznaka, dok su u Starom Slatiniku (1. studenog, oko 12 sati) zaustavili 20-godišnjeg mladog vozača, koji je upravljao osobnim automobilom, krećući se brzinom od 149 km/h kroz naselje.
Policijski službenici nastavljaju i dalje u kontinuitetu pojačano nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da se pridržavaju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: ilustracija

Stranica