Prošlotjedni kontinuirani nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/ZSPC1.JPG

Policijski službenici nastavljaju i dalje nadzirati promet s naglaskom na teže prometne prekršaje,

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 25. do 31. siječnja 2021. godina, dogodilo se 14 prometnih nesreća, i to svih 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 276 prometnih prekršaja, od čega 107 prekršaja nepropisnih brzina, 35 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem opijata, 11 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

U pojačanim nadzorima tijekom vikenda od 29. do 31. siječnja, policijski službenici su utvrdili 117 prometnih prekršaja, od čega 46 prekršaja nepropisnih brzina, 8 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 3 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način te su također utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Prošlotjedni „rekorderi“ su 21-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom kroz naseljeno mjesto (Trnjani), nepropisnom brzinom od 95 km/h, te 41-godišnjak, koji je u Vranovcima upravljao osobnim automobilom s 3,05 promila alkohola u organizmu.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje, te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti