Prošlotjedne aktivnosti policije u prometu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IMG_2961.jpg

U vremenu od 9. do 15. siječnja, na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave dogodilo se 27 prometnih nesreća

U vremenu od 9. do 15. siječnja, na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave dogodilo se 27 prometnih nesreća, od kojih 1 s poginulim osobama, 2 s ozlijeđenim osobama i 24 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 1 osoba je poginula, 2 osobe su teško ozlijeđene dok je 11 osoba lakše ozlijeđeno. U istom vremenu, policijski službenici su nadzirući promet kontrolirali 537 vozila, te su utvrdili 375 prometnih prekršaja, od kojih 132 prekršaja nepropisnih brzina, 63 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, te 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Također su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (pretjecanje i obilaženje 3, tehnička neispravnost 3, bez položenog ispita 2, istek važenja prometne dozvole 2, nepoštivanje prednosti prolaza 1, pod zabranom 1 i dr.).
Najveća koncentracija alkohola od 2,23 promila, očitana je u organizmu 54-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 16. siječnja, u 3,20 sati, u Slavonskom Brodu, u Osječkoj ulici, dok se najvećom brzinom od 111 km/h kroz naselje (Donja Bebrina), dana 12. siječnja, u 10.50 sati, kretao 24-godišnjak upravljajući osobnim automobilom.
Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet, te apeliraju na vozače da budu oprezni i poštuju prometne propise, da vožnju prilagode uvjetima i stanju na cestama, te atmosferskim prilikama, budući da se u ovo zimsko vrijeme na prometnice u nadležnosti rada policijske uprave (posebice u predvečerje i noću), spušta gusta magla. 

Foto: ilustracija

Stranica