Prošlotjedne aktivnosti policije u prometu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/GRBB_1.jpg

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosi 1,83 promila, a očitana je u organizmu  37-godišnjakinje

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 4. do 10. ožujka, dogodilo se 26 prometnih nesreća, od kojih su tri s ozlijeđenim osobama a 23 s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno šest osoba, dvije su teže, a četiri lakše.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 539 vozila te su utvrdili 297 prometna prekršaja, od čega: 121 prekršaj nepropisnih brzina, 14 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, šest prekršaja isteka važenja prometne dozvole te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 92 km/h, a izmjerena je u nedjelju, 10. ožujka oko 21 sat u Slavonskom Brodu, počinitelj prekršaja je 18-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 193 km/h, a izmjerena je u petak, 8. ožujka na dionici autoceste A3, počinitelj prekršaja je 28-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom osječkih registracijskih oznaka.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosi 1,83 promila, a očitana je u organizmu  37-godišnjakinje koja je jučer, 10. ožujka u 2.30 sati u Novoj Gradiški upravljala s osobnim automobilom.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 

Stranica