Prošlotjedne aktivnosti policije u prometu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/default-news-image.jpg

 Od 22. do 28. siječnja, dogodilo se 19 prometnih nesreća, dvije s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 22. do 28. siječnja, dogodilo se 19 prometnih nesreća, od kojih, dvije s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno su ozlijeđene tri osobe, jedna teško, a dvije su lakše.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 817 vozila te su utvrdili 440 prometna prekršaja, od čega: 186 prekršaja nepropisnih brzina, 30 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 106 km/h, a izmjerena je u četvrtak, 25. siječnja, oko 21.20 sata u Slavonskom Brodu, Ul. Petra Svačića, počinitelj prekršaja je 30-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 197 km/h, a izmjerena je u subotu, 27. siječnja, oko 12.45 sati na dionici autoceste A3, počinitelj prekršaja je 33-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Tjedni rekorder po koncentraciji alkohola je 38-godišnjak koji je u ponedjeljak 22. siječnja oko 23 sata  u Brodskom Stupniku upravljao s osobnim automobilom, izvršenim alkotestiranjem očitana mu je koncentracija alkohola u iznosu od 2,89 promila.


Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.
 

Stranica