Prošlotjedne aktivnosti policije u prometu

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, prošli tjedan od 13. do 19. veljače, dogodilo se 24 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama i 19 s materijalnom štetom.
U prometnim nesrećama 1 osoba je teško ozlijeđena, dok je 5 osoba lakše ozlijeđena.

Policijski službenici su prošli tjedan, prilikom nadzora prometa kontrolirali 715 vozila, te su utvrdili 390 prometnih prekršaja, od kojih 153 prekršaja nepropisnih brzina, 48 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, te 21 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, jedan prekršaj odbijanja alkotesta.
Također su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (bez položenog ispita 3, pretjecanje i obilaženje 3, tehnička neispravnost 2, bez potrebne kategorije 2 i dr.). U spomenutim nadzorima očitana je i najveća koncentracija alkohola od 2,41 promila, u organizmu 23-godišnjeg vozača osobnog automobila, dana 19. veljače, u 2.45 sati, u Beravcima.

Za nepropisnu brzinu od 196 km/h, na autocesti A3 (18. veljače, u 11.03 sati), sankcioniran je 39-godišnjak, dok je za nepropisnu brzinu od 115 km/h, kroz naselje Trnjani (14. veljače, 8.30 sati), sankcioniran 41-godišnjak. 

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet s posebnim naglaskom na teše prometne prekršaje i recidiviste, te apeliraju na vozače da budu oprezni i poštuju prometne propise, da vožnju prilagode uvjetima i stanju na cestama, te atmosferskim prilikama.

Stranica