Pronalazak ubojitih sredstava i dragovoljna predaja oružja

Slika /PU_BP/Oružje2018/SB.png

Na području Gornjih Bogićevaca građanin izorao topnički projektil, a građanka sa područja Općine Sikirevci dragovoljno je policiji predala ručnu bombu i topničke udare.

Foto: Ilustracija

Dana 12. ožujka, u 16.30 sati, na području Gornjih Bogićevaca, 22-godišnjak je obrađujući poljoprivrednu površinu, traktorom izorao minsko eksplozivno sredstvo. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izašao je na mjesto pronalaska i utvrdio da se radi o topničkom projektilu kalibra 125 mm, koji je preuzeo na siguran način i uništio na najbližoj pogodnoj lokaciji.

Na području Općine Sikirevci, dana 13. ožujka, u 13 sati, 49-godišnjakinja se odlučila na dragovoljnu predaju oružja i pozvala policiju na broj telefona 192. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, došao je na adresu pozivateljice, te na siguran način preuzeo jednu ručnu bombu M-75 i 2 topnička udara.
U sklopu Kampanje „Manje oružja – manje tragedija“, građani mogu vremenski neograničeno i bez sankcija policiji dragovoljno predati oružje. Poziv upućen policiji na broj telefona 192, prvi je korak prema sretnijoj i sigurnijoj budućnosti bez oružja.

Stranica