Pronalasci ubojitih sredstava

Slika PU_BP/Bombe, trombl.mine1.jpg

Policija podsjeća građane na akciju „Manje oružja – manje tragedija“ i mogućnost vremenski neograničene dragovoljne predaje oružja, bez straha od kažnjavanja. Nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja, koje građani imaju ilegalno

Foto: PU brodsko-posavska

Tijekom jučerašnjeg dana, policiju u Policijskoj postaji Slavonski Brod, građani su u dva navrata izvijestili o pronalasku oružja. U prvom slučaju, oko 17.30 sati, dvojica mladića su pored rijeke Orljave na području Slavonskog Kobaša pronašli ručnu bombu M-75. U drugom slučaju, oko 19 sati, u Slavonskom Brodu, u Janiševcu, građanin je pronašao minobacačku granatu kalibra 50 mm, zaostalu iza II. Svjetskog rata. U oba slučaja djelatnici protueksplozijske zaštite su preuzeli ubojita sredstva na siguran način, koje će potom uništiti.

NAPOMENA: Policija podsjeća građane na akciju „Manje oružja – manje tragedija“ i mogućnost vremenski neograničene dragovoljne predaje oružja, bez straha od kažnjavanja. Nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja, koje građani imaju ilegalno u posjedu, dovoljno je pozvati policiju na broj 192, koji će uz poduzete sigurnosne mjere preuzeti ubojita sredstva.

 Pogledajte vijest: Građanka pronašla kasetnu bombicu.



Stranica