Prometno-edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“ za prvašiće

  • Slika /PU_BP/2024/oš3.jpg
  • Slika
  • Slika

Prvašićima su poklonjeni promotivni materijali kako bi mogli i kod kuće nastaviti učiti o prometnim pravilima

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer, 3. listopada u jutarnjim je satima u Osnovnoj školi Dragalić te u Osnovnoj školi Okučani održana prometno-edukativna akcija pod nazivom „Sigurno u školu s HAK-om“, u organizaciji Hrvatskog autokluba Nova Gradiška, u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Okučani.

Ova akcija, povodom početka nove školske godine, imala je za cilj educirati učenike prvih razreda o pravilnom ponašanju u prometu i sigurnosnim pravilima koje trebaju poštovati kao pješaci i biciklisti.

U edukativnoj prezentaciji je sudjelovalo ukupno 40 mališana, iz OŠ Dragalić i OŠ Okučani. Kroz interaktivne aktivnosti, najmlađi školarci su imali priliku upoznati se s pravilima kretanja na prometnicama, važnosti nošenja reflektirajućih oznaka te kako sigurno prelaziti cestu.

Organizatori su osigurali i promotivne materijale kako bi prvašići mogli i kod kuće nastaviti učiti o prometnim pravilima.

Uz osmijehe na licima, mali sudionici su s velikim zanimanjem sudjelovali u ovoj edukaciji, a organizatori su istaknuli koliko je važno od najranije dobi educirati djecu o prometnim pravilima i sigurnosti.

Ova akcija dio je šireg programa Hrvatskog autokluba, koji se redovito provodi u suradnji s policijom, s ciljem povećanja sigurnosti djece na putu do škole i podizanja svijesti o prometnim pravilima.

Stranica