Prometnim recidivistima oduzeta vozila

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policija mračna natpis.jpg

Tijekom vikenda policijski službenici su u od dvojice recidivista privremeno oduzeli automobile

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda policijski službenici su u od dvojice recidivista privremeno oduzeli automobile.

Naime, u subotu 18. studenoga, oko 14:15 sati policijski službenici su u Slavonskome Brodu u Ulici Stjepana Radića zaustavili i kontrolirali osobni automobil požeški registracijskih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnjak.
Policijski službenici su utvrdili kako 21-godišnjak upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te da nije imao upaljena dnevna ili kratka svijetla niti je bio vezan sigurnosnim pojasom.
Daljnjim provjerama je utvrđeno da je 21-godišnjak prometni recidivist, odnosno učestali ponavljač prometnih prekršaja te mu je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama privremeno oduzet automobil. Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog zbog prometnih prekršaja.

Nadalje, jučer, 19. studenoga oko 23:40 sati pripadnici Interventne jedinice policije su u Slavonskom Brodu u Ulici Petra Krešimira IV zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 43-godišnjak.
Kontrolom vozača je utvrđeno da isti nema kod sebe vozačku dozvolu, a daljnjim provjerama je utvrđeno da upravlja vozilom iako ima izrečenu zabranu upravlja motornim vozilima.
Također je provjerama potvrđeno da je isti prometni recidivist, te mu je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama privremeno oduzet automobil.
 

Stranica