Prometni motociklisti PU brodsko-posavske jučer otvorili sezonu službe s motociklima

  • Slika /PU_BP/2024/IMG-54b44dbfc73a27731de66d3761bcd5f5-V.jpg
  • Slika
  • Slika

Uz policijske službenike motocikliste, ove godine su u navedenim vježbama sudjelovali i članovi moto klubova Brod i Free Riders sa svojim motociklima

Foto: Ilustracija

Jučer, 19. ožujka, u Slobodnici u ograđenom prostoru hrvatskih autocesta, Postaja prometne policije Slavonski Brod održala je trenažnu vožnju policijskih službenika-motociklista čime je otvorena sezona obavljanja službe motociklima.

Kroz trenažnu vožnju simulirane su realne situacije s kojima se susreću motociklisti, kao i vježba u vidu slalom vožnje, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje sa motociklom, silazak s istog i dr.

Uz policijske službenike motocikliste, ove godine su u navedenim vježbama sudjelovali i članovi moto klubova Brod i Free Riders sa svojim motociklima, te su na taj način osvježili znanje vožnje motocikla nakon zimske stanke kroz druženje s policijskim službenicima.

Na navedenoj vježbi sudjelovao je djelatnik Stanice za tehnički pregled - Slavonijatrans,  gospodin Tomislav Strinavić koji je policijskim službenicima održao kratko predavanje i edukaciju na temu tehničke neispravnosti motocikala i mopeda, ali i drugih motornih vozila.  

Ovime ujedno započinje intenzivan nadzor nad poštivanjem prometnih propisa od strane vozača mopeda i motocikala kao jedne od najranjivijih skupina sudionika u prometu na cesti.

Nakon trenažne vožnje na vježbalištu, policijski motociklisti su krenuli u vožnju u javnom prometu na prometnicama Slavonskog Broda.
 

Stranica